perjantai 2. marraskuuta 2018

Liikehälytys

Jouduin käymään reilu viikko sitten liikkeiden vähyyden takia äitiyspoliklinikalla. Liikkeet ei oo mulla koskaan tuntuneet mitenkään kovin vauhdilla, eli siis rauhallinen tyyppi kyydissä. Kuitenkin huolestuin, kun normaali yömöyryäminen jäi välistä ja aamupäiväkin oli todella hiljainen, joten päätin käydä näytillä vielä ennen polin sulkeutumista.

Mut laitettiin käyrille, eli siis mahan ympärille laitettiin kaksi laitetta, josta toinen mittasi supistuksia ja toinen vauvan sykettä. Lisäksi käteen annettiin nappula, josta piti painaa aina kun tunsi liikkeen. Kuulemma joissain laitteissa on sellanen "liiketunnistin" automaattisesti, mutta nyt mentiin vaan mun fiiliksillä.



Vajaan tunnin jälkeen sain juotavaksi omppumehua, koska liikkeitä oli ollut niin vähän. Tästä ei kuitenkaan ollut hyötyä ja hetken päästä mut siirrettiinkin kiireellä lääkärin ultrattavaksi, ennen kun hän pääsisi pois töistä. Vauvalla kaikki hyvin, hengitteli ja liikkui, mutta oli kääntynyt perätilaan joka saattaa olla syy omituiselle liikkeiden hiljentymiselle. Mitat vastasivat viikkoa pienempää, eli alakäyrälle osuu vielä, mutta vartalon ympärysmitta (AC) oli ilmeisesti vielä hieman pienempi. Tämän takia varattiin sitten kasvukontrolli parin viikon päähän meidän uuden kaupungin äippäpolilta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti