tiistai 14. toukokuuta 2019

Vauvan kanssa ulkomaille

Olen lukenut paljon blogeja ja keskustelua tästä aiheesta, ja ajattelin tehdä myös oman kokemuksen perusteella pienen infopaketin ja vähän, että miten meidän reilu 6 tunnin lentomatka, sekä lomailu vauvan kanssa Teneriffalla meni.


Meidän tytön ensimmäinen ulkomaanmatka oli siis tytön ollessa noin 2,5kk vanha. Samalla hän pääsi ensimmäistä kertaa lentokoneeseen. Valitsimme lentokohteen oikeastaan sen mukaan, että mihin meidän rokotukset riittää, missä on suhteellisen lämmin ja mihin ei olisi hurjan pitkä lentomatka. Kohteeksi 11 päivän lomalle valikoitui Teneriffa oikeastaan siksi, kun olimme olleet siellä jo vuotta aiemmin, niin oli kiva mennä tuttuun paikkaan vauvan kanssa. Varattiin lennot suoraan Finnairilta, ja kaksi eri huoneistoa Airbnb:n kautta. Selvitin vielä etukäteen Finnairilta, että mitä sylilapsen lippuun kuuluu, jolloin sain vastaukseksi, että hoitolaukku koneeseen, sekä ruumaan saa ottaa ilmaiseksi(!!!) vaunut ja turvaistuimen. Olin tästä tiedosta jo ihan hämmentynyt, koska tuo kyseinen lippu maksoi vain 40 euroa ja no, on tottunut aiemmin maksamaan kaikesta ylimääräisestä.

Kentällä ja koneessa
Lähdettiin ajelemaan lentokentälle puolen yön jälkeen, ja päästiin lentokoneeseen viiden aikaan aamulla. Matka meni nukkuessa ja hetki lentokentälle pääsyn jälkeen syötiin. Turvatarkastuksessa jätettiin meidän matkarattaiden pehmeä kantokoppa ruumaan ja siirryttiin turvatarkastuksen läpi portille matkarattaiden kanssa. Meidän matkarattaat menee sen verran pieneen tilaan, että saatiin ottaa ne käsimatkatavarana, joka helpotti matkaa tosi paljon! Lentokoneeseen oltiin varattu eturivin paikat, johon saa vauvan kopan, jossa neiti sitten nukkui lähes koko matkan kumpaankin suuntaan. Molemmat 6 tunnin lennot meni tosi hyvin ja rauhallisesti. Otettiin koneeseen muutama 200ml korvikepurkki, jota syötettiin huoneenlämpöisenä (siellä taitaa myös olla mahdollista lämmittää, mutta ei koettu tarpeelliseksi) ja hyvin näytti maistuvan. Koneen vaipanvaihtoalusta oli kova ja aika pieni, mutta kyllä siinä nopsasti sai vaipat vaihdettua! Lähes jokainen virkailija kentällä ja lentohenkilökunta oli todella ystävällisiä ja saatiin tosi hyvää palvelua. Lasten kanssa matkustaville on myös ainakin Helsingin ja Teneriffan lentokentillä omat turvatarkastukset.


Auton vuokraaminen
Me vuokrattiin jo etukäteen auto, jotta liikkuminen paikasta toiseen olisi helpompaa. Saatiin vuokraamosta myös turvakaukalo, mutta näin jälkikäteen ottaisin kyllä oman mukaan, nimittäin sen turvallisuus kolarin sattuessa olisi varmasti parempi kuin tuollaisen vanhan kaukalon, jossa ei edes ollut mitään pehmusteita. Onneksi automatkat kohteessa olivat lyhyitä ja näin ollen kaukalossa oloaika lyhyt. Auto kannattaa mitoittaa myös ihmisten ja tavaroiden määrään: meillä oli ainakin tosi paljon enemmän tavaraa, kun aiemmin, koska mukaan tulivat myös matkarattaat ja pehmeä vaunukoppa, joten jouduttiin korottamaan autoluokkaa vielä kentällä.

Majoitus
Vuokrattiin paritalo, sekä asunto Airbnb:n kautta, ja kriteereinä oikeastaan keittiö, pyykinpesukone ja suosittiin myös vauvan sänkyä. Loppupeleissä kuitenkin nukutettiin tyttö meidän pehmeässä kantokopassa, mutta muuten majapaikat oli meidän tarpeille tosi hyvät! Ja vauvan kanssa lomaillessa oma keittiö oli tosiaan iso plussa! Lämpimässä kohteessa myös ilmastoinnin merkityksellisyyttä kannattaa miettiä.

Liikkuminen ja syöminen
Meillä kun ei tarvita vielä muuta, kun maitoa, niin otettiin Suomesta matkalle mukaan jauhemainen korvike pääasiassa sen kuljettamisen helppouden takia. Myös aiemmin mainitsemani nestemäinen korvike oli kätevä lentokoneessa. Syötettiin neiti aina ennen lähtöä, ja lisäksi otettiin mukaan pullovettä ja korvikejauhoa, vaipanvaihtoalusta, vaippoja ja vaihtovaatteet. Pidettiin matkarattaita ja pehmeää kantokoppaa lähes aina mukana autossa, jotta liikkuminen olisi helpompaa ja neiti sai hyvin nukuttua myös meidän shoppaillessa tai ollessa ravintolassa syömässä. Ravintoloissa sai hyvin tilaa rattaillekin, kukaan ei katsonut pahalla ja monet jopa vaan hymyilivät.

Korvikkeet ja vaipat
Nestemäistä korviketta ei ainakaan Teneriffalla oikeastaan ollut ollenkaan, niin jouduttiin etsimään sopivaa tuotetta aika pitkään, kunnes löydettiin meidän Suomesta tuotua jauhoa vastaava tuote. Me käytettiin NAN Pro jauhoa, ja tuolla se oli nimellä NAN OptiPro, muuten aivan samannäköiset purkit. Siellä ilmeisesti myös NATIVA -merkki on samankaltainen, mutta otettiin mielummin tuota samaa mitä aiemminkin. Mun sukulainen on Nutricialla töissä, niin heiltä sainkin heti vastauksen, että Espanjassa vastaava tuote on xx (en muista näitä nimiä), kun taas Nestlen Suomen puhelinpalvelussa ei osattu kertoa vastaavaa tuotetta, koska joka maassa on kuulemma maiden tarpeisiin soveltuvat tuotteet. Epäilen kyllä tätä, että ei muka olisi yhtään samoja tuotteita eri EU -maissa, mutta ken tietää... Vaippoja etsittiin, ja ei löytynyt mitään tuttua. Jostain muistan lukeneeni, että espanjalainen "Dodo" -merkki olisi sama, kun Pampers, mutta ei kokeiltu tätä. Ostettiin jotain paikallisia Flexifit -vaippoja ja ne oli ihan hyviä, ja lisäks testattiin myös jostain pikku marketista löytynyt Pampers. Meillä oli siis jonkunverran omia Muumeja ja Liberoita mukana, mutta ei tarpeeksi. En siis lähtisi raahaamaan Suomesta mitään vauvantarvikkeita, paitsi ehkä miettisin toisen korvikejauhepurkin tuomista, kun se ei juurikaan paina eikä vie tilaa.


Ostokset
Pakko oli vielä lisätä tähän loppuun, että aivan ihania vaatteita ja tarvikkeita oli saatavilla monista kaupoista, ja vielä tosi halvalla! Me löydettiin tosi paljon kivoja neulepaitoja ihan muutamalla eurolla kappale, ja tosi paljon kaikenlaisia Minni Hiiri -vaatteita. Koot tuolla menevät aika lailla kuukausittain, mutta yleensä kaikissa niissä oli myös pienemmällä printillä siellä pesulappujen kohdalla senttimäärät. Huomattin myös, että housut olivat kaikki aika kaposia, mutta ne sopivatkin hyvin meidän neidille. Suosittelen siis ottamaan vauvan vaatteille oman matkalaukun mukaan, jotta saa kaikki ostokset mahtumaan laukkuihin ja takaisin Suomeen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti