maanantai 18. maaliskuuta 2019

Matkustusasiakirjat kuntoon!


Lähdetään ulkomaille tällä viikolla ja missiona ristiäisten jälkeen oli hankkia tytölle passi, kun ulkomaanmatkaa varten vauvallekin tarvitsee tänäpäivänä hakea passi/henkilökortti, tietysti riippuen kohteesta. Ajateltiin siis jo etukäteen tehdä passihakemus heti, kun olemme saaneet ristiäiset alta pois ja nimen maistraattiin, sillä suunnittelimme lähtevämme kevään aikana reissuun. Aikaa asian hoitamiseen meillä lopulta jäi noin kaksi viikkoa, ja heti ensimmäisenä huomasin poliisilaitoksen ajanvarausten menevän jo huhtikuun lopulle. Näimme jo etukäteen kauhukuvia jonotuksesta Tampereen poliisilaitoksella pienen vauvan kanssa, mutta onneksi kuin ihmeen kaupalla Kangasalan poliisilaitoksella oli yksi aika heti seuraavalle päivälle! Ajoimme siis mielellään sen muutaman kymmenen kilometrin matkan sinne, jotta välttyisimme jonotukselta.

Passikuvan otto mietitytti kaikista eniten, että miten sen oikein pystyy ottamaan. Huolehdittiin siitä, että vauva oli kylläinen ja hyvin nukkunut ennen kuvausta. Menimme Verkkokauppa.comiin passikuvaan, koska hinnaksi 9-13 välillä oli ilmoitettu vain 1e, joten miksi ei. Heillä oli siellä kuitenkin vain penkki, eikä sitä valotaulua(?), minkä päälle vauvan voi laittaa makaamaan. Tyttö turvakaukalosta siis hereille ja kuvattavaksi! Jouduttiin soveltamaan, ja jotenkin pitämään neitiä istuma-asennossa, kuitenkaan kunnolla istuttamatta, mutta onneksi kuva oli otettu nopeasti!

Seuraavana päivänä ajelimme Kangasalan poliisilaitokselle ja pääsimme suoraan tiskille. Huoltajia pyydettiin todistamaan henkilöllisyys ja vauvaa piti myös näyttää virkailijalle. Meillä kuitenkin tässä vaiheessa selvisi, että tytön virallisena huoltajana olin vain minä, ja mies oli merkitty vain vanhemmaksi (ongelmia oli jo aiemmin ollut tuossa isyyden tunnustamisessa ja muussa, joten ajateltiin, että ehkä ne paperit oli vaan unohdettu laittaa eteenpäin). Näinpä siis saatiin passi tilattua ja maksettua loppuun: pikamaksu oli siis +19e, jolloin passi tulee kolmessa arkipäivässä.

Mun (yksin)huoltajana piti käydä hakemassa passi muutaman päivän päästä Ärrältä. Vinkkinä siis muille, jotka hakevat passia: huoltajat ja vauva mukaan, sekä laitokselle, että hakemaan sitä passia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti