torstai 14. maaliskuuta 2019

Ensimmäiset rokotukset

Me saatiin eka rokotuskombo 2kk ikäisenä, normaalin 3kk iän sijaan. Normaalistihan tuolloin annetaan pelkkä suun kautta menevä rotarokote rotavirusta vastaan, mutta meillä aikaistettiin kuukaudella noita piikitettäviä rokotteita ulkomaanmatkan takia.

Aamulla niin hyväntuulinen neiti olikin jo vähän väsynyt siinä puolen päivän jälkeen, kun suunnattiin neuvolaan. Mitattiin pituus ja paino, sekä katsottiin refleksit ja mitä muuta noilla käynneillä nyt tehdään. Sen lisäksi annettiin suun kautta juotava rotarokote lasten vatsatauteja vastaan, ja kaksi piikkiä: yksi kumpaankin reiteen.

Rotalitku maistui ainakin ilmeestä päätellen vähän pahalle, mutta hyvin se meni kuitenkin alas. Piikkejä pistettäessä sattui hetken aikaa, mutta itku ei kyllä onneksi ollut niin sydäntäsärkevää, kun olin etukäteen kuvitellut muistellen sairaala-aikaa. Pistosten jälkeen neiti itkeskeli hetken ja nukahti pian syliin.

Loppupäivä menikin sitten sellaista valitus-itkua itkeskellessä ja todella pahanhajuisia pieruja päästellessä. Uni ei tahtonut oikein tulla, ja silmät ja posket vähän punoittivat, mutta kuume ei onneksi noussut. Vatsakipuja taisi olla jonkun verran, ja muutama märkä pieru, sekä pari kakkaa. Rotarokotteen jälkeenhän pitää itse pestä huolellisesti käsiä aina (kakka)vaipanvaihdon yhteydessä viikon ajan, ettei itselle tartu kyseinen tauti.  Nyt tässä ollaan sitten kädet ruvella liiallisesta käsienpesusta, mutta onneksi neidillä on kaikki nyt normaalisti. :)

Seuraavan kerran rokotellaan piikeillä sitten viiden kuukauden iässä, ja sitä ennen 3kk neuvolassa taas tämä niin ihana rotarokote.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti