tiistai 2. lokakuuta 2018

3D/4D Ultra

Raskausviikko: 28 (27+6)
Paino: +7,5kg
Fiilis: Flunssan väsyttämä
Oireet: Närästys!

Flunssa on jatkunut nyt pari viikkoa ja pikkuhiljaa elämä alkaa voittaa! Vaikka viimeksi kirjoitin, että onneksi ei tarvinnut perua kursseja niin kyllähän yksi intensiivikurssi piti jättää kuitenkin välistä puhekiellon ja tulehdusarvojen nousun vuoksi. Nyt ollaan kuitenkin menossa parempaan suuntaan ja luultavasti loppuviikosta näytän jo ihan ihmiseltä.

Mietittiin pitkään, että mennäänkö vielä ylimääräiseen ultraan kurkkaamaan pientä ja päätettiinkin käydä Perhe-Artella, tällä kertaa Lahdessa, jo syyskuun alkupuolella taas sen edullisuuden takia. Silloin tyttö oli sen verran hankalassa asennossa, että edes tunnin ultrailun aikana ei saatu häntä liikkumaan parempaan asentoon parempien kuvien toivossa edes makealla mehulla tai sellaisella liinalla keikuttelemalla, joten meille tarjottiin mahdollisuutta uusintaultraan. Tämä onkin mun mielestä tosi hieno juttu, että heillä on tällainen mahdollisuus, sillä eihän se heidän vika ole (ja kätilön mukaan eikä kyllä meidänkään) jos hyviä kuvia ei saada. Eli siis varattiin uusi aika parin viikon päähän ja sen aika oli siis nyt viime viikonloppuna.Päästyämme Lahteen kävin kätilön kehoituksesta syömässä juuri ennen ultrausta, mutta silti ultrattuamme hetken huomasimme tytön nukkuvan. Ei siinä, automatkalla oli kyllä menossa sellaiset bileet tuolla mahassa, etten yhtään ihmetellyt tuota väsymystä. Asento oli tällä kertaa hyvä, mutta jalat ja kädet oli kasvojen edessä, joten taas keinuteltiin mahaa hetki sellaisen liinan avulla ja siitä olikin apua! Tyttö heräsi ja alkoi liikehtimään, sekä nuolemaan varpaitaan. Lopulta hänellä kävi "vahinko", ja jalat ja kädet jäivätkin kasvojen alapuolelle eli saatiin ainakin muutama parempi kuva. Tämän jälkeen hän taisi herätä kunnolla, sillä alkoi availemaan silmiään ja näyttämään kunnolla kieltään, jolloin saatiin myös hyvää liikkuvaa kuvaa. Kätilökin sanoi, että harvemmin näillä viikoilla näkee näin selvästi vauvan availevan silmiään varsinkin ultrauksen aikana, joten päästiin todistamaan yhtä harvinaisuutta sitten myös. :)


Ensimmäinen ultrauskerta maksoi muistaakseni yhteensä 150 euroa ja tämä uusintaultraus siis 20 euroa, joten oli kyllä jokaisen euron arvoista nähdä tyttö ja vieläpä kahteen kertaan! Ekalla kerralla ajettiin Lahteen siis Tampereelta, joten päiväreissun hinnaksi ei tullut kuin tuo ultra, lounas ja polttoaineet. Toisella kerralla jouduttiin ajelemaan Joensuusta saakka, joten oltiin yötä Mikkelissä (tosin ilmaiseksi) ja kuluja esimerkiksi syömisestä tuli hieman. Kuitenkin luulen, että selvittiin halvemmalla, kun jos oltaisi käyty lähempänä ja maksettu se yli 300 euroa yhdestä ultrauskerrasta, jolloin tytön asentokin olisi voinut olla huono. Ollaan tosi tyytyväisiä näihin reissuihin ja varmasti suositellaan Perhe-Artea (ja varsinkin kätilö Maijua)  meidän omien kokemusten perusteella myös muille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti