perjantai 13. heinäkuuta 2018

Pahoinvointi ja kesäopinnot

Sain tietää olevani raskaana huhti-toukokuun vaihteessa, jolloin koulua oli enää jäljellä pari hassua viikkoa. Olin kuitenkin valinnut kesälle muutaman kurssin sillä ajatuksella, että tuskinpa tulee kahta viivaa tikkuun ja jos tulee, niin ei se sitten niin paha ole... no EIPÄ!

Pahoinvointia ei näkynyt ennen toukokuun loppua, joten sain käytyä suhteellisen hyvin muutaman kurssin ilman isompia poissaoloja. Jouduin laittamaan meidän opettajalle sähköpostia tilanteestani ja toivoin ymmärrystä, jota häneltä onneksi löytyi ja joustavuutta paljon enemmän kun uskalsin toivoa. Kerroin hänelle myös, että jos tämä pahenee ja jatkuu vielä kauankin, niin saatan jättää kurssin kesken.

Sitten se pahoinvointi alkoikin kunnolla, aiemmin kertomallani 24/7 krapulalla (eli paha olo kokoajan ja vähänkin liikaa liikettä, niin tuntuu että laatta lentää). Tämä alkoi (onneksi) juuri sopivasti meidän "väliviikolla" eli viikon lomalla. Ekalla kurssiviikolla tauon jälkeen teki vähän tiukkaa olla paikalla 4h putkeen keskustelemalla ruotsiksi ryhmätehtävissä ja tässä oli myös lisäksi se ongelma, että jos koulun ruokalassa oli jotain pahaa ruokaa, niin en pystynyt menemään sinne ollenkaan ja jouduin käydä muualla syömässä. Selvisin kuitenkin kurssista rimaa hipoen poissaolojen suhteen ja pääsin jopa läpikin, jota en olisi ikinä uskonut.

kuva: babycenter.com

Loppu hyvin, kaikki hyvin siis ja voin sanoa olevani ehdottomasti sitä mieltä, että aina kannattaa kertoa ja kysyä pahassa tilanteessa, sillä kyllä opettajatkin on ihmisiä, vaikka tietysti tietyt säännöt heilläkin on poissaolojen suhteen. En todellakaan tiedä montako kertaa olisi pitänyt tuo kurssi uusia, jos meidän opettaja ei olisi ollut joustava ja ymmärtävä, joten olen hänelle kyllä aika monta turhauttavaa tuntia ruotsin opiskelua velkaa. :D

Loppukesän opiskelenkin itsenäisesti tai ainakin yritän opiskella. Nämä helteet tekee niin väsyneeksi ja pahoinvoivaksi, ettei siitä oikein tule mitään. Jännä nähdä syksyllä, että miten toteutan vielä vikat opiskelut ennen mammalomaa, kun tiedossa on ainakin liikuntaa, musiikkia ja käsitöitä. Toivottavasti ei olisi monen tunnin luentoja, sillä muuten koulu saattaa venyä pidempään kun haluaisin sitä venyttää.

Onko joku muu joutunut venyttämään koulua raskauden vuoksi tai sovittamaan kursseja eritavalla alkuperäiseen suunnitelmaan nähden?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti