tiistai 10. heinäkuuta 2018

Doppler

Käytiin viikolla 10 hakemassa kotidoppler, eli sellainen kotona käytettävä ultraäänilaite, jolla saa ääniä kuuluviin. Eli yleensä sillä kuunnellaan sikiön sydänääniä ja liikkeitä. Olen aiemmin lukenut juttuja siitä, että doppler saattaisi olla jotenkin haitallinen sikiön kehityksen kannalta ja lähettää jonkinlaisia aaltoja(?), mutta kuitenkin hyödyt meni haittojen yli ja päädyttiin ostamaan sellainen ihan mun mielenrauhan takia ja eipä meidän neuvolan tätikään mitään pahaa tuosta laitteesta sanonut.

Oltiin Tampereella, niin käytiin sitten Verkkokauppa.comista hakemassa UnbornHeart, jossa on se itse laite, kuulokkeet ja mahdollisuus nähdä sydämen syke ja nauhottaa ääniä puhelimelle/tabletille ladattavan sovelluksen avulla. Ohjeissa lukee, että sikiön ääniä saa kuuluville vasta viikosta 15 eteenpäin, mutta itse kuuntelin niitä jo viikosta 11 eteenpäin. Mini sijaitsi silloin ja itseasiassa vieläkin alavatsalla ja ilmeisesti jotenkin hyvässä kohtaa äänten kuuluvuuden kannalta, vaikka istukka onkin etuseinämässä.

Kuva: verkkokauppa.com / UnbornHeart Kotidopplerlaite 44,90e


Kokeillessani laitetta ensimmäisiä kertoja, en osannut huolestua vaikken saanutkaan ääniä heti kuuluviin. Olin lukenut muualtakin, että äänten kuuleminen saattaisi tosiaan mennä lähemmäs viikkoa 15. Viikolla 11 äänet alkoivat selkeästi kuulumaan ja osasin jo erottaa omat ja sikiön sydänäänet. Muutaman kerran katselin ja nauhoitin sydänääniä tabletille, jotta sain myös miehelle työreissuun äänet kuuluviin. Tabletin näytöltä oli myös kiva katsella sikiön sykettä, joka pyöri jossain 140-150 välillä kokoajan. Ainoa huono puoli tässä laitteessa oli ehkä sen hankala muoto, jos vertaa esimerkiksi niihin, joissa ultrataan sellaisella puikolla. Tässä menee herkästi koko laite ja patterin kannet ja muut ihan tuohon geeliin, mutta tuo älypuhelimeen yhdistäminen ja äänten nauhoittaminen on vaan niin iso bonus, ettei haittaa yhtään!

Käytän doppleria pääsääntöisesti muutaman kerran viikossa ja nyt mitä pidemmälle raskaus etenee, sen paremmin ja kovempaa äänet kuuluvat. Tällä hetkellä minin syke kuulostaa laukkaavalta hevoselta, kun taas muutama viikko takaperin yhdistin sen sellaseen vanhaan jyskyttävään höyryjunaan.

Omasta mielestä doppler on loistava laite ja en tiedä mitä tekisin ilman sitä! Suosittelen siis kovasti varsinkin tälläisille ihmisille, jotka haluavat tietää kaikesta kaiken, ovat tosi uteliaita ja myös huolestuvat herkästi tai mielikuvitus lähtee laukkaamaan liikaa negatiiviseen suuntaan. Eihän se sykkeen löytyminen tarkoita automaattisesti, että kaikki olisi hyvin, mutta kyllähän se mieltä rauhoittaa jos sieltä jotain ääntä kuuluu. Tämä on siis kyllä ihan paras keksintö raskauden aikana ainakin siihen saakka, kunnes liikkeet alkavat tuntumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti