maanantai 29. heinäkuuta 2019

Vauvauinti

Oon aina inhonnut uimahalleja, mutta tykännyt käydä kylpylöissä. Vesi ei oo mulle mikään lempi elementti, ja osaan just ja just uida. Halusin kuitenkin jonkun harrastuksen vauva-ajalle, ja mikäs olisikaan sen mukavampaa kun vauvauinti?

Vertailin Tampereen alueen vauvauintien hintoja ja niissä oli huimia eroja! Joissain paikoissa maksat kurssimaksun, ja lisäksi vielä _JOKA_ uintikerralta erillisen käyntimaksun. Hinnaksihan olisi tullut joku miljoona, ja ei mulla todellakaan ollut varaa sellaiseen. Onneksi löysin kuitenkin paikan, joka on kylpylässä, jossa maksetaan aina kuukausi kerrallaan (63e). Uinnin voi aloittaa koska vaan, ja irtisanoa ryhmäpaikan kun siltä tuntuu (kuukauden irtisanomisajalla). Siis kuinka kätevää?

Alotettiin meidän uinnit toukokuun alusta, ja irtisanoin sen heti, eli oltiin touko- ja kesäkuu uimassa. Ekalla tunnilla kaikki oli vielä hieman hakemista: mihin laskea vauvan pukukopissa ja suihkussa, kuinka kauan peseytymiseen menee aikaa, kuinka kauan ennen uintia vauva pitää syöttää ja niin edelleen. Tampereen (Lapinniemen) kylpylässä suihkutiloihin ei saa ottaa kaukaloa, vaan heillä on siellä yksi matto, muutama kylpytuki, ja istuville vauvoille ja lapsille vateja. En oo vielä onnistunut löytämään lastenhoitohuonetta tai hoitotasoa sieltä mistään, joten vauvan alapesu ja uikkareiden vaihto tapahtuu aina pukukopissa, tai sitten suihkussa.

Neiti oli ekalla kerralla hieman epäileväinen, ja itkeskeli enemmän ja vähemmän oikeastaan koko sen vartin siellä altaassa. Kahdella seuraavalla kerralla oltiin altaassa jo täydet puoli tuntia, ja ei tietoakaan kiukuttelusta, vaikka pienesti sukellettiinkin jo. Ohjaajan ääni jää vähän kuulumattomiin siellä metelissä, mutta kyllä siellä silti mukana pysyy. Joka kerta meni aina edellistä paremmin, ja aina opittiin paljon uutta! Nyt myös tietää, että kannattaa varata kaksi pyyhettä vauvalle mukaan, ja sen, että pesuissa ei todellakaan mene kauaa, 10 minuuttia ennen uintia kun on paikalla niin riittää oikein hyvin.

Kokemuksena vauvauinti oli tosi kiva, ja suosittelen sitä kaikille vaikkei itse uimisesta niin tykkäisikään. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti