tiistai 16. lokakuuta 2018

Flunssan helpottaminen

Monet apteekkitädit, hoitajat ja lääkärit ovat sanoneet, että nyt on liikkeellä jotain todella sitkeää flunssaa joka saattaa kestää muutamankin viikon. Oon aina ollut se ihminen, joka hakee ensimmäisenä kaikki lääkkeet ja helpotukset oireisiin, mutta nyt tilanne onkin toinen. Enää ei saakkaan käyttää sitä parasta Otrivin Menthol nenäsuihketta, tai buranaa kuurina. Nyt olenkin siis joutunut ottamaan enemmän selvää näistä ja ajattelinkin koota tähän muutamia raskausystävällisiä flunssan lievittämiskeinoja, jos näistä olisi jollekin hyötyä nyt tai tulevaisuudessa.

Nenäkannu
Toiselta nimeltä sarvikuono on vanhan ajan keino nuhan lievittämiseen. Kannuun laitetaan suolavettä, valutetaan vesi sieraimeen ja toisesta ulos. Käytännössä tämä tuntuu sille, että nenään menisi vettä, mutta se kuitenkin helpottaa nuhaan ja avaa nenän tosi tehokkaasti!

Vesipiippu
Puhujien ja laulajien keino kostuttaa äänihuulia, eli apu kipeälle kurkulle. Kyseessä pieni, muovinen kemian luokasta peräisin olevan näköinen putkihässäkkä. Sinne laitetaan 5ml vettä ja hengitellään putken kautta. Sain tästä apua loppuflunssaani jonkun verran, mutta hankala sanoa kuinka paljon. 

Bafucin Mint
Paras apu kurkkukipuun! Puuduttava, mintun makuinen pastilli, joka on sallittu raskauden aikana käytettäväksi.

Panadol
Jokaiselle tuttu parasetamolia sisältävä särkylääke. Raskaus- ja vatsaystävällinen, mutta hyöty on ainakin itsellä paljon pienempi kun esimerkiksi ibuprofeiinilla (burana).

Resilar
Yskänlääke, jota voi käyttää tarvittaessa silloin tällöin hillitsemään pahimpia yskän kohtauksia. HUSsin sivuilla, sekä farmaseutin mukaan lääkettä saa tarvittaessa käyttää ja itse käytin tätä iltaisin/öisin pahimpaan yskään, että saisin nukuttua.


Näillä keinoilla selvisin tuosta parin viikon flunssasta, joka oli kyllä tosi tiukassa ja vei voimat ihan täysin. Nyt jään miettimään vielä enemmän influenssarokotteen ottamista, sillä en halua tuota oloa todellakaan uudestaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti