tiistai 5. kesäkuuta 2018

Arki koiranpennun kanssa ja koirakoulu

Me alotettiin tänään meidän pikkuneidin Bellan kanssa koirakoulu. Tarkoituksena on tähdätä harrastamaan TOKOa, joten valittiin pentukurssiksi joensuulaisen Koirakoulu Napakan arkitottelevaisuuskurssi. Olen aiemmin käynyt Niinan pitämässä agilityssa toisten koirien kanssa ja ajattelin, että hänen tyylinsä kouluttaa sopisi tälle riiviölle paremmin kuin hyvin ja tulevaisuuden harrastusta ajatellen tämä kurssi perinteisen pentukurssin sijaan oli parempi vaihtoehto.

Bella on nyt melkein 4kk, joten oli jo aikakin lähteä kouluttautumaan. Tämä neiti on aina ollut tosi vilkas ja omatahtoinen, eikä oikein tahdo kuunnella puhetta. Ollaankin nyt tehtykin niin, että oon ollut kotona Bellan kanssa kahdestaan Pepen ja Milon ollessa hoidossa mun äitin luona, jotta pystyisin kouluttamaan tuota riiviöö vielä paremmin. Hetki sitten päästiin eroon ihmisten käsien ja jalkojen puremisesta ja oikeastaan ihan kaiken muunkin puremisesta. Tilalle on tullut pöytiä ja tasoja vasten hyppiminen ja sieltä tavaroiden nappaaminen. Lemppareita on kaikki kaukosäätimet ja on se joskus puhelimenkin tuonut alakerrasta ylös. Viimeset pari viikkoa on siis pitänyt muistaa laittaa kaikki tavara pois Bellan ulottuvista, sillä ne lähtee heti. Kaikkea on nyt kokeiltu tuon estämiseksi, mutta mikään ei tunnu auttavan. Tämä syö siis myös huoletta ruoat pöydältä, vaikka siinä itse olisinkin vieressä.



Luin Arjelle kultareunus -kirjaa, jossa mainittiin pieni kikka tällaisiin tapauksiin. Siihen sisältyy tilanteen lavastaminen, jossa laitetaan pöydälle ruokaa koiran näkyville, mutta kuitenkin ulottumattomiin. Varmistetaan, että koira huomaa ruoan, lähdetään pois ja odotetaan, koska se hyökkää ruokaa kohti. Koiran hypätessä pöydälle ottaakseen ruoan, sen taakse pitää hiipiä nopeasti ja säikäyttää se kirkaisemalla oikein kovasti. Ei toiminut meillä... Neitiä ei kiinnostanut sitten yhtään, eikä ole kiinnostanut myöskään nätti ei, matala ei, eikä niskasta alasveto. Seuraavana kokeillaan Niinan vähän "kovempaa" sanomalehtikikkaa ja katsotaan, että toimiiko.. Toivottavasti!



Tämän päivän koulussa harjoiteltiin naksuttimen ehdollistamista, kontaktia, seuraamista ja siitä istumista. Bella jaksoi yllättävän hyvin keskittyä harjoituksiin, joten ei vielä tarvitse siirtyä naksuista lihapullaherkkuihin. Seuraavan kerran taidan kyllä varata puutarhahanskat mukaan, sen verran mun sormet on kärsineen näköiset nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti